Huawei giyilebilir teknolojiler
Okuma Süresi
2 dakika

Amerika ile yaşadığı krize ve son dönemde coronavirüs sebebiyle yavaşlayan üretime rağmen Huawei, giyilebilir teknolojiler alanında büyüme gösterdi.  

Coronavirüsün en zarar verdiği sektörlerden biri teknoloji sektörü oldu. Çin merkezli bir üretime sahip olan teknoloji pazarı, Wuhan’da çıkan Coronavirüs ile birlikte ciddi anlamda sarsıldı. Bu gelişmeler ışığında Huawei, yaşadığı onca soruna rağmen büyümesinden hiçbir şey kaybetmedi. Huawei, araştırma şirketi IDC’nin raporuna göre giyilebilir teknolojiler alanında yüzde 100’ü aşan bir büyüme gösterdi.  

Huawei, büyümeye devam ediyor 

Küresel anlamda büyüyen ve gelişen giyilebilir teknolojiler pazarından çok faydalanan firmalardan biri Huawei oldu. Huawei, onca engele rağmen iki senedir üst üste büyümeye devam ediyor. Küresel anlamda giyilebilen teknolojiler pazarına baktığımızda, bu pazarın 2019 yılında yüzde 89 büyüdüğünü görüyoruz. IDC’nin raporuna göre 2019 yılında Huawei’nin giyilebilir teknolojiler özelinde sevkiyat hacmi yüzde 149 büyüme gösterdi. Şirket için yıllık büyümenin ise yüzde 170 olduğu söyleniyor.  

Aynı zamanda bu büyüme sevkiyat anlamında da kendini gösteriyor. 2018 yılında açıklanan verilere göre giyilebilir teknolojilerin sevkiyat miktarı, 178 milyon adetken, bu sayı 2019 yılında 336. 5 milyona çıkmış durumda.  

Kablolu kulaklıklardan kurtulmaya ve kablosuz cihazlara geçiş yapmayı amaçlayan kullanıcılar, karşılarında olan birçok farklı fiyat seçeneğinde olan ürünleri satın alıyor. Aynı zamanda bileklik ve saat kullanımı da son derece yükselmiş durumda. Huawei, yaşadığı sorunlara rağmen akıllı saat, akıllı bileklik, kablosuz kulaklık gibi giyilebilir teknolojiler pazarında ilerlemeye ve büyümeye devam edecek gibi duruyor. 

Amerika ve Huawei arasında olan sorun ne? 

Amerika ve Huawei arasında olan sorun ne? 

Çin ve Amerika arasında başlayan ticari savaş birçok firmanın canını yakmayı başarmıştı. Bunlardan en büyük etkilenen Çin’li firma ise Huawei oldu. Amerika’nın Huawei, için yönelttiği suçlamaların en temelini bilgi kaçakçılı oluşturuyor. Amerika’nın iddiasına göre Huawei, tüm cihazlarına hatta baz istasyonu ve alt yapı teknolojilerine bile bir arka kapı yerleştiriyor. Bu arka kapı ile Çin Hükümetine bilgi sızdırıyor. Bu yüzden Amerika, Huawei markasını kara listeye aldı. Kara listeye alındıktan sonra Huawei, hiçbir Amerikalı teknolojiyi kullanamaz hale geldi.  

Yapılan bütün suçlamalara karşı olarak Huawei, bu suçlamaların hepsine karşı çıktı. Ayrıca üzerine yapıştırılan bütün bu suçlamalardan da kurtulmaya çalıştı. Tüm olaylara rağmen Huawei’nin büyümesinin en büyük sebeplerinden biri. Amerika’nın yaptığı hiçbir suçlama için somut bir kanıt göstermemesi oldu. Hatta bu gelişmeler sırasında İngiltere Hükümeti, Huawei’nin bir tehlike oluşturmadığını, bu yüzden 5G teknolojileri noktasında onlarla çalışmak istediklerini belirtmişti. Yani özetle Amerika, Huawei’yi suçluyor ama somut bir kanıt göstermiyor. Huawei’de her ne kadar bazı teknolojilerden yasaklanmış bile olsa, faaliyetlerine devam edebiliyor.  

Uçabilen otomobil PAL-V Liberty, seri üretime geçiyor 

İnternet Dolandırıcılığı – Timur Akkurt & Ekin Kollama