Okuma Süresi
6 dakika

Son zamanlarda sosyal medya platformlarında ve çevremizde sıklıkla duyduğum ve incelemek için merakla beklediğim robot elektrikli süpürgelerden olan Xiaomi Mi Vacuum Mop Pro ‘nun inceleme yazısında; cihazın kurulumundan su haznesine; temizliğinden şarj ömrüne kadar pek çok detaya değindik. Gelin Xiaomi Mi Vacuum Mop Pro ‘nun inceleme yazısıyla cihazın detaylarına birlikte bakalım. 

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımızı kolaylaştıran ürünlerle artık daha sık karşılaşıyoruz. Bu bağlamda firmalar da akıllı ürünler geliştirerek bizi pek çok gündelik ve sıkıcı işten kurtarıyor. Çin merkezli teknoloji üreticisi Xiaomi de sadece akıllı telefon ya da bilgisayar değil pek çok farklı ürün kategorisiyle tüketicilerin hayatına dokunmaya çalışıyor. Genellikle fiyat/performans cihazlarla tüketicilerin ilgisini çeken şirketin akıllı robot süpürgeleri de son dönemlerde sık sık konuşulmaya başlandı. Bizim de inceleme imkanı bulduğumuz Mi Vacuum Mop Pro bunlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. İş hayatı, şehir hayatı ve sosyalleşme derken ev işlerinde kullanıcılara oldukça yardımcı olan Mi Vacuum Mop Pro özellikle evcil hayvan dostlarıyla yaşayan ya da evi süpürmek istemeyen kişilerin oldukça işine yarayacak bir ürün. 

Mi Vacuum Mop Pro Özellikleri

Xiaomi Mi Vacuum Mop Pro, hem süpürme hem de paspaslama yapabilen piyasadaki ekonomik robot elektrikli süpürgelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Cihaz bünyesinde barındırdığı su haznesi yardımıyla süpürdükten sonra paspaslama yapan ürün olmasıyla öne çıktığı gibi batarya performansıyla da beğeni topluyor. Bünyesinde barındırdığı LDS 360 derece sensöre sahip olan robot süpürge ayrıca 12 çok yönlü sensörü sayesinde evin haritasını çok daha düzgün bir şekilde çıkararak kullanıcılara yardımcı oluyor. 2100PA yüksek emiş gücü sayesinde ise tozu, kiri, pisliği kolay bir şekilde temizlerken evin süpürülmesi ve paspaslanması için kullanıcıların arkasına rahatlıkla yaslanmasına olanak tanıyor. Bunun yanı sıra 200 ml su haznesi sayesinde ortalama bir evin paspasını da rahat bir şekilde gerçekleştiriyor. Otonom ve akıllı olan ürün, su haznesinin de akıllı kontrolü sayesinde su oranının özelleştirilmesine imkan tanıyor. Bu bağlamda kullanıcılar paspas yaparken ıslaklık derecesini kendisi ayarlayabiliyor. Ben genellikle yerlerin çok ıslak kalmasından memnun olmadığım için en düşük su ayarında kullandım. Ancak yerlerde yapışkan lekelerin olduğunu düşündüğüm durumlarda ıslaklık derecesini orta seviyeye getirerek inatçı lekelerin de önüne rahatlıkla geçebildim. Düşük, orta ve çok ıslak olmak üzere farklı su püskürtme oranları bulunuyor. 

Batarya 

3200 mAh’lik bir batarya kapasitesine sahip olan cihaz tam şarj ile 90 m2 olan evimi süpürdü. Bu güçlü batarya ayrıca cihazın çekim gücüne de etki ettiği için kullanıcıların bu detaya dikkat etmesi ise oldukça önem taşıyor. Cihaz ayrıca, ince tozları ve toz akarlarını içine hapseden HEPA filtresiyle birlikte geliyor. Yıkanabilir bir filtre olması da kullanıcıların sürekli olarak filtre almasının önüne geçerek yedek aparat almasına gerek bırakmıyor. 

Oldukça kuvvetli bir emiş gücü olan robot süpürgenin çıkardığı ses ise bana biraz yüksek geldi. Turbo modda halihazırda evde kullandığım kablolu ve toz torbalı süpürge kadar ses çıkaran cihaz, düşük ses modunda ise çok daha az rahatsızlık veriyor. Bunun yanı sıra normal ya da turbo modda kullanıldığında kedim cihazdan biraz korktu. Bu noktada evcil bir hayvanı ya da küçük çocuğu olan kullanıcıların sessiz modda kullanması çok daha avantajlı olabilir.

Xiaomi’nin MiHome uygulaması ile birlikte kullanılan cihaz, bu sayede çok daha kolay bir şekilde zahmetsiz olarak çalıştırabiliyor. Kullanıcılar uygulama ile birlikte eşleştirdiği robot süpürgenin tüm ayarlamalarını uygulama üzerinden ayarlayabiliyor. Bu bağlamda temizlik geçmişi kontrolü, temizlik planlaması ve dil ayarı gibi pek çok işlemin yapıldığı uygulama kullanıcıların eli ayağı oluyor desek yeridir. 

2’si 1 arada süpürme ve paspaslama

Mi Vacuum Mop Pro, piyasadaki pek çok üründen farklı olarak hem süpürüyor hem de paspaslama işlemi yapabiliyor. Tek bir tuşla temizliğe başlayan ürün acil işim olduğunda ya da uyurken temizliğin yapılması konusunda benim oldukça beğendiğim bir ürün oldu. Temizlik Planlaması yapabildiğim cihazın üç aşamalı bir sistemi bulunuyor. Fırçasız motoru ve HEPA filtresi sayesinde yerdeki ya da halıdaki tüm kiri, tozu, kırıntıyı ve hayvan kılını temizleyen cihaz paspaslama da yaptığı için büyük bir artı topluyor. Paspaslama işlemi aktif edildiğinde su haznesindeki suyu püskürterek alt tarafında takılı olduğu mikrofiber bez ile lekeleri ve dökülen sıvıları kolay bir şekilde temizleyebiliyor. V şeklindeki silme işlemi sayesinde ise cihaz yerde bulunan ve kurumuş kahve lekesini vs kolayca çıkarıyor. Kullanmaya başladığım ilk dönemlerde paspaslama işlemi için kafamda oluşan tüm soruları güzel bir şekilde gideren cihaz yerde leke veya iz bırakmaması konusunda da büyük avantaj sağlıyor. 

Uygulama ve ses kontrolü

Kullanıcıların hem Android hem iOS cihazlarına indirebildiği MiHome uygulaması ile entegre bir şekilde çalışan ürün, temizlik programlayabiliyor. Bu noktada benim en çok sevdiğim şey sabahları 7.40’a kurduğum temizlik planlaması olmuştu. Daha uyanmadan evin süpürülüp paspaslanması pek çok kişi gibi benim de işimi kolaylaştırdı. Bunun yanı sıra cihaz çalışırken uygulama üzerinden evin neresinde olduğu gerçek zamanlı olarak izleyebilirsiniz. Nerede olduğunu bilmediğiniz durumlarda ise uygulama üzerinden cihazı bul deyip ses çıkarmasını sağlayabilirsiniz. İlk kullanmaya başladığınızda öncelikli olarak tüm evi temizleyerek haritasını çıkaran ve daha sonra odaları hatırlayan ürünü daha sonra sadece belirli odaları temizlemesi için çalıştırabiliyorsunuz. Ayrıca Google Home ve Alexa sesli asistan desteği olan ürünün Türkçe dil desteğinin bulunması da ülkemizdeki pek çok kullanıcı için artı bir avantaj olarak daha listeye eklenebilir. 

LDS 360 derece sensörler

Mi Vacuum Mop Pro, bünyesinde barındırdığı LDS 360 sensör teknolojisi ve lazer mesafe teknolojisiyle çarpışmaları önlüyor. Cihaz Lidar sensörü sayesinde önündeki engelleri, yükseklikleri fark ediyor ve nesnelere çarpmadan temizlik yapmaya devam ediyor. Bu bağlamda aklıma en çok takılan sorulardan biri olan acaba eşyalara takılır mı sorusu da bu özellikler sayesinde çözülmüş oluyor. Özellikle kedimin mama ve su kabını algılaması ve herhangi bir zarar vermeden temizliğe devam etmesi oldukça önemliydi.

Sanal Sınırlar

Robot süpürge ve paspas, süpürmek istemediğiniz alanlar için sanal sınırlar belirlemenize olanak tanıyor. Bu bağlamda evin dağınık olduğu ya da fazla kablonun olduğu bölümleri uygulamada yer alan ‘Sanal Sınırlar ve Duvarlar’ bölümüne girerek bu alanları seçebilir ve robotun belirlenen alanlara girmesini engelleyebilirsiniz. Ben sanal duvarlar özelliğini oturma odamda bulunan TV ünitesi ve kabloları için aktif etmiştim. Ancak kabloların üzerinden biraz zorlanarak da olsa geçebiliyor. Sıkıntı yaşamak istemediğim durumlarda bu sanal duvar ve sınırları belirleyerek güvenli bir şekilde temizlik yaptırmak oldukça önemli. Bunun yanı sıra halı, kilim ve paspaslardan çıkışından ve inişinden de memnun kaldım. Kilimleri toplayacağını düşündüğüm cihaz bazen toplasa da kilimleri aşarak temizliğe devam etti. Yüksek bir halının bulunduğu evimde rahat bir şekilde halılara da çıkabildiği için aklımda bir soru işareti olmadan cihazı kontrol etmediğim dönemlerde de sıkıntı yaşamadım. 

Büyük Toz ve su haznesi

Mi Robot, bünyesinde iki hazneyle beraber geliyor. Bunlarda ilki 550 ml boyutundaki toz haznesi diğeri ise 200 ml’lik boyutundaki su haznesi. Ortalama büyüklükteki bir evi (benim evim 90 mt2) rahat bir şekilde temizleyen cihaz büyük hazneleri yardımıyla da temizliği ara vermeden bitirebiliyor. Bunun dışında toz haznesini her temizlikten sonra boşaltmadığımı da belirtmem gerek. Toza alerjisi olan birisi olarak bu da benim için önemli bir detaydı.

Otomatik Şarj

Xiaomi’nin robotu temizlik yaptığı sırada pili azaldığında şarj istasyonuna geri dönüp gerek şarj miktarına ulaştığında temizliğe kaldığı yerden devam ediyor. Bu noktada hangi odada olursa olsun şarj alanına geri dönüp şarj işlemine başlayan ürün temizliğe devam etmek için tam şarj olmayı bekliyor. Ancak bunu beklemek istemeyen kullanıcılar uygulama üzerinden cihazı yeniden aktif edip temizliğe devam etmesini sağlayabilir. Üstelik cihazın kaldığı odadan devam ettiğini de belirtmek gerekiyor.

Engelin Üstesinden Gelme

Piyasada bulunan robot süpürgeler pek çok yükseklik ve çok tüylü halılara çıkabilmek için destek bekler. Ancak Xiaomi’nin robot süpürgesi 20 mm’ye kadar engelin üzerinden rahatlıkla çıkıp halı, kilim ya da engel dinlemeden temizlik yapmaya devam edebiliyor. 

Xiaomi Mi Vacuum Mop Pro inceleme yazımızı genel olarak toparladığımızda elbette ki piyasadaki rakiplerine baktığımızda 2.800 TL’lik etiketiyle ortalama bir fiyat sunuyor. Ancak cihaz hem paspas hem de süpürme işlemi yapabiliyor. Bu noktada ise pek çok rakibinden ayrılmayı başarıyor. Lazer sensörü, navigasyonu, paspaslama yeteneği ve yüksek emiş gücü ile benim için bir favori haline gelen cihaz özellikle evinde evcil hayvanı ya da küçük çocuğu olan kişiler için iyi bir alternatif olabilir. 

İlginizi Çekebilir:

Xiaomi Mi Watch İnceleme | 16 Güne Kadar Pil Ömrü Sunan Akıllı Saat!

Xiaomi’nin Oyuncu Telefonu Black Shark 3 Türkiye’de Satışa Çıktı

Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Mini İnceleme | Su Şişesi Boyutunda Şarjlı El Süpürgesi! 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz