Okuma Süresi
2 dakika

Hindistan hükümeti, sosyal medya platformlarındaki COVID-19 haberlerinde ‘Hindistan varyantı’ ifadesinin bulunduğu paylaşımları kaldırmak için harekete geçti. Cuma günü Hindistan Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’nın sosyal medya platformlarına durumu anlatan bir mektup yazdığı ancak resmi olarak açıklama yapılmadığı söyleniyor. 

Koronavirüs pandemisinde pek çok ülke aşılama sürecine girmişken pek çok ülke pandemiyle mücadele döneminde vaka sayılarını azaltmaya çalışıyor. Pandeminin kontrolden çıktığı bir ülke olarak anılan Hindistan’da bu konuda en ağır etkilenen ülkelerden biri oldu. Mayıs ayının başında ortalama 380 bin vakanın açıklandığı ülkede, Hindistan varyantı olarak anılan virüs hakkında hükümet bazı adımlar attı. Aktarılan detaylara göre, Hindistan hükümeti sosyal medyadaki koronavirüs paylaşımları için platformlarla görüşmeye başladı.

Reuters’ın aktardığına göre, Hindistan Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, cuma günü sosyal medya şirketlerine gönderdiği bir tebligatta platformlarında ‘Hindistan varyantı’ ifadesinin yer alması halinde söz konusu paylaşımları kaldırmalarını istedi. Söz konusu tebligatın kamu ile paylaşılmadığı ancak haber kuruluşlarında yer aldığı belirtiliyor. 

Hindistan hükümetinin hangi sosyal medya platformlarına uyarıda bulunduğu resmi olarak bilinmese se, Twitter, Facebook ve Instagram’ın içerisinde bulunduğu düşünülüyor. Halihazırda hükümetin daha önce de söz konusu mecralarda kritik gönderileri kaldırmasını istediği biliniyor. 

Hükümet, Hindistan varyantı ifadesini doğru bulmuyor

Hükümetin gönderdiği tebligatta, “Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından bilimsel olarak bahsedilen böyle bir varyant yok. DSÖ, raporlarının hiçbirinde B.1.617 varyantını “Hindistan varyantı” terimi ile bağdaştırmadı” dendi ve bu kullanımın “tamamen yanlış” olduğu aktarıldı. 

Hükümet, Hindistan varyantının bulunmadığını aktarsa da, geçen yıl bölgede  keşfedilen B.1.617 varyantının Güney Asya’daki yıkıcı pandemi dalgasına sebep olduğu düşünülüyor. DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) söz konusu varyantın daha bulaşıcı olduğunu ve küresel bir risk oluşturduğunu söylemişti. 

İlginizi Çekebilir:

Koronavirüs ile İlgili Yapılan Aşı Karşıtı Paylaşımların Arkasında Yalnızca 12 Kişi Var! 

BioNTech Tarafından Geliştirilen COVID-19 Aşısının, Virüsün Güney Afrika Mutasyonuna Karşı Çok Daha Az Etkili Olduğu İfade Edildi 

Uzaktan eğitim ve görüntülü görüşme ihtiyaçları için tablet: TCL 10 TABMAX inceleme:

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz