Huawei Yeni İşlemci Fabrikası
Okuma Süresi
2 dakika

Financial Times’ın haberine göre; Çin merkezli teknoloji devi HuaweiABD’nin ticaret yasağı sonrası kırılan tedarik zincirini güvende tutabilmek adına Şanghay’da yeni bir işlemci fabrikası kurmayı planlıyor. Şirketin; söz konusu fabrikada, 45 nm ve 28 nm transistör mesafeli işlemciler üretmeyi hedeflediği ifade ediliyor. 

Financial Times’ın haberine göre; Huawei, ABD’nin ticaret yasağı sonrası kırılan tedarik zincirini güvende tutabilmek adına Şanghay’da yeni bir işlemci fabrikası kurmayı planlıyor. Çin merkezli teknoloji devinin; söz konusu fabrikada, 45 nm transistör mesafeli işlemciler üretmeyi hedeflediği ifade ediliyor. Şirketin ayrıca; gelecek yılın sonlarına doğru, aynı fabrikada 28 nm transistör mesafeli işlemci devrelerinin üretimine geçmeyi planladığı belirtiliyor.  

Aktarılan diğer detaylara göre; Huawei, 2022 yılının sonlarında Şanghay’daki fabrikasında 20 nm transistör mesafeli yonga setleri de üretmeyi hedefliyor. Şirketin 5G telekomünikasyon ekipmanlarının, gücünü 20 nm transistör mesafeli yonga setlerinden alacağı belirtiliyor. Konuya ilişkin ‘Financial Times’a konuşan kaynaklar; açılması planlanan üretim merkezinin, şirketin akıllı telefon pazarındaki faaliyetlerine herhangi bir katkısının olmayacağına işaret ediyor. Akıllı telefonlarda kullanılan yonga setlerinin, çok daha gelişmiş bir teknoloji ile üretildiği de biliniyor. Fakat söz konusu fabrikanın, şirketin uzun vadeli altyapı faaliyetleri için sürdürülebilir bir gelecek inşa edebileceği tahmin ediliyor. 

Huawei, Şanghay’da ürettiği yeni işlemci modellerini akıllı TV’leri ve ekosistem ürünlerinde kullanabilir

Huawei Yeni İşlemci

Diğer yandan; Huawei, yeniMate 40’ akıllı telefon serisinde 5 nm transistör mesafesiyle üretilen ‘Kirin 9000’ işlemci modelini kullanmıştı. Bununla birlikte; QualcommSamsung ve diğer işlemci üreticilerinin nm transistör mesafeli mobil işlemciler üretmeye başladığı da biliniyordu. Dolayısıyla 28 nm transistör mesafeli işlemcilerin, performans ve güç tasarrufu noktalarında özellikle mobil işlemci pazarında rekabetçi olamayacağı tahmin edildi.  

Bunun yanında, günümüzde 5G altyapıları için üretilen işlemcilerin de 14 nm valtı teknolojilerle geliştirildiği ifade edildi. Fakat Huawei’nin; yine de 28 nm transistör mesafeli işlemcileri, akıllı televizyon modellerinde ve diğer ‘IoT (Nesnelerin İnterneti)’ ekosistem ürünlerinde kullanabileceği düşünüldü. Çin merkezli teknoloji devi, kısa bir süre önce ABD ile yaşadığı gerilimden dolayı ‘Kirin’ işlemci üretimini durdurmak zorunda kaldığını açıklamıştı. Şirket CEO’su Richard Yu, söz konusu gelişmenin Huawei için büyük bir kayıp olduğuna işaret etmişti. Bununla birlikte; ‘Kirin’ işlemci üretiminin durmasının, şirketi akıllı telefon pazarında önemli oranda geriye çekeceği belirtilmişti.  

Teknoloji haber bülteni DigiToll‘ü izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

Huawei CEO’su, 200W Gücünde Hızlı Şarj Teknolojisi Geliştirdiklerini Açıkladı 

‘Sony’ ve ‘Samsung Display’in, Huawei İçin ABD’den Lisans Aldığı İddia Edildi 

Huawei, ‘HiCar Smart Screen’ İçin Yeni Bir Tanıtım Videosu Yayınladı 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz