Okuma Süresi
4 dakika

Dünyanın önde gelen panel üreticilerinden biri Samsung’un QLED serisinden hemen önceki en üst model TV serisinin performansına bakacağız.  Görüntü kalitesi ne seviyede? Fiyatı ne kadar? Detaylar Samsung AU9000 inceleme yazımızda.

Samsung’un LED TV’lere farklı bir soluk getiren QLED teknolojisinin mucidi. Ancak QLED teknolojisine sahip olmayan modelleri de var. Bu serilerin en üst segment olanı ise AU9000 serisi. İncelememize konu olan ürün ise 55AU9000 model numarasına sahip. Samsung TV’lerde ilk iki rakam ekran boyutunu belirtiyor. Sonraki iki harf ise serinin yılına dair işaretler taşıyor. Örneğin 2016 yılında Full HD modeller 40K6000 gibi adlandırılırken Ultra HD modeller 50KU7000 gibi adlandırılıyordu. 2015 yılında ise K harfi yerine J harfi vardı. Sondaki 4 rakam ise televizyonun bağlı olduğu seriye işaret ediyor.

Yakın zamanda Tekno Safari YouTube kanalımızda Samsung AU9000 inceleme videomuzu yayınlamıştık. Şimdi de siz değerli teknosafari.net okuyucuları için tüm detaylara değindiğimiz Samsung AU9000 inceleme yazımız ile karşınızdayız. Samsung AU9000 inceleme yazımızı bitirdikten sonra görsel performansına göz atmak için Samsung AU9000 inceleme videomuzu da izlemeyi unutmayın!

Samsung AU9000 temel özellikler

Samsung AU9000 temel özellikler

Samsung’un Crystal UHD adını verdiği TV modelleri içerisinde en üst segment olan AU9000 serisi 5 farklı boyutta alınabiliyor. Kullanıcıya 43 inçten 75 inç boyutuna kadar geniş bir boyut seçeneği sunulmuş.

İncelediğimiz 55 inç diyagonal boyuttaki model için diğer boyutları da hemen belirtelim. 1232.9 mm genişlik ile ayaklı 774.1 mm yüksekliğinde olan TV ayaksız ise 709.2 mm yüksekliğinde. Ayrıca kalınlığı ise 25.7 mm olarak belirtilmiş. Ayakla beraber kalınlığı ise 249.1 mm oluyor. Vesa 200 standardını destekleyen TV’y ibu standarttaki askı aparatları ile duvara da asabilirsiniz. TV’nin ayaksız ağırlığı 15.5 kg iken ayağın ağırlığı ise 700 gram.

Tepe seviyede yer almasa da üst segment bir TV olması neticesinde Samsung AU9000 temel özellikler açısından tatminkar bir listeye sahip. Öncelikle güncel kablosuz bağlantı çözümlerini destekliyor. Bleutooh 5.2 standardı desteğinin yanısıra daha hızlı kablosuz bağlantılar için Wi-Fi 5 (AC) desteği de mevcut. Ayrıca isterseniz kablolu internet bağlantısı kurabileceğiniz bir ethernet bağlantı yuvası da mevcut.

DLNA ya da Screen Mirroring gibi kablosuz görüntü aktarma özellikleri destekleniyor. Ayrıca Samsung akıllı telefonlar için kablosuz Dex modu da var. Kablolu görüntü aktarımları için ise 3 adet 4K çözüürlükte 60 Hz destekli HDMI 2.0 girişi mevcut. Ayrıca USB girişleri üzerinden HID aygıtları bağlamanın yanı sıra içerik oynatmak da mümkün.

HDMI üzerinden eARC ile ses çıkışı alabiliyorsunuz. Ancak isterseniz bir adet de dijital (optik) ses çıkışı var. Ayrıca kulaklık çıkışı da mevcut.

Doğrudan uydu bağlantısı kurabilmek için TV üzerinde 1 adet dijital 1 adet karasal yayın alıcısı mevcut. Böylece uydu alıcıya gerek olmaksızın tek kumanda ile TV’yi kullanmanız mümkün.

Samsung AU9000 yazılım

Samsung AU9000 yazılım

Samsung yıllardır akıllı TV’lerini Tizen yazılımı ile piyasaya sürüyor. Yine Tizen yazılımı kullanılıyor dolayısıyla Samsung AU9000 yazılım cephesinde ciddi bir farklılık getirmiyor.  Tizen yazılımı oldukça hafif, hızlı çalışan bir yazılım. Samsung’un en alt seri TV’lerinin dahi çok performanslı şekilde çalıştığını önceki serilerinde de görmüştük. AU9000 için de durum farklı değil. Tizen’in en güncel sürümünü kullanan TV web gezinmelerinde gayet akıcı bir performans sergileyebiliyor. Ayrıca uygulama mağazasından YouTube, Netflix gibi popüler platformların uygulamalarını indirebiliyorsunuz. Ayrıca bekleme modunda TV hafızasında yer alan fotoğraflarınızın sergilendiği bir arayüz de mevcut.

AU9000’in görüntü işlemcisi 4K Crystal Processor adına sahip. Bu işlemci Mega Kontrast, Dinamik Kristal Renk, UHD Karartma gibi özellikler yardımıyla görüntülerin kalitesini standardize ediyor. Böylece  her durumda TV’den en iyi görüntü alınabiliyor. Ayrıca Auto Motion Plus yardımıyla da görüntülerin akışkanlığı da geliştiriliyor. Düşük kare hızına sahip videolar sanal kareler yardımıyla hızlandırılıyor. Düşük çözünürlükteki görseller de sanal pikseller yardımıyla netleştiriliyor.

Samsung AU9000 görüntü kalitesi

Samsung AU9000 görüntü kalitesi

Uzun yıllardır oldukça rekabetçi paneller üreten Samsung’un imzası haline gelmiş canl ırenk yüksek kontrast bu modelde de göze hemen çarpıyor. Samsung AU9000 görüntü kalitesi ile segmentini rahat şekilde belli ediyor. Ancak farklı renk şemaları da kullancıya sunulmuş.  Bunlardan hangisi görsel zevkinize hitap ederse onu seçebiliyorsunuz. Ayrıca 4K yani 3840×2160 çözünürlükte olması sayesinde iyi bir netlik de sunuyor. Panelin tazeleme hızı 60 hz olmasına karşın yazılımsal olarak 2800 hz’e kadar yükseltilmiş tazeleme hızı izleyiciye akıcı bir görüntü sunuyor.

Ayrıca oyuncular da düşünülmüş ve FreeSync desteği eklenmiş. Bu sayede V-Sync aktif etmeden ve görüntülerde yırtılma olmadan oyun keyfi yaşayabiliyorsunuz. Ayrıca Game Motion Plus özelliği ile oyunlar esnasındaki görüntülerin akıcılığı da arttırılıyor. ALLM sayesinde ise düşük gecikme ile görüntüleri size aktarabiliyor. Ayrıca tüm bunlara ek olarak TV’nin standart 16:9 en boy oranı haricinde istediğiniz oranda görüntüleme imkanı sunuyor.

Samsung AU9000 Alınır mı?

Samsung AU9000 alınır mı

TV evimizde en uzun süreler kullanılan elektronik eşyalar arasında. Bu sebeple seçim yaparken beklentilere göre hareket etmek önemli. Beklentilerinizi belirlerken gelecekte oraya çıkabilecek beklentileri de göz önünde bulundurmak, kullanım ömrünü arttıracaktır. Peki oldukça kabiliyetli Samsung AU9000 alınır mı? YouTube kanalımızda yayınladığımız Samsung AU9000 inceleme videomuzdaki görsel performansına mutlaka göz atın. 10000 TL bandındaki fiyatıyla, bu fiyat bandında TV arıyorsanız, mutlaka listenizde bulunsun ve baktığınız diğer modellerle karşılaştırın. Ancak Samsung LED TV almayı düşüyorsanız, QLED’lerde uygun fiyat yakalayabilmeniz halinde QLED’lere yönelmenizi tavsiye ederim.

Tekno Safari YouTube kanalımıza abone olmak için tıklayın!

 

İlginizi çekebilir:

Samsung, İlk Wi-Fi 6E Destekli 8K QLED Televizyon Modellerini Tanıttı!

Sony Bravia XR A90J inceleme: OLED’in en iyi hali

Samsung LS32A700NWU inceleme : Giriş seviye 4K Monitör

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz