Okuma Süresi
2 dakika

Türk mühendisler tarafından geliştirilen askeri metaverse teknolojileri altyapısı “MiliVerse” tanıtıldı. İlk tanıtımı NATO’da yapılan teknoloji, kullanıcıların sanal ortamda helikopteri söküp takmasına ve diğer kullanıcılarla etkileşime geçmesine imkan tanıyor!

Metaverse dünyası son hız büyümeye devam ediyor. Yazılımcıların, NFT sanatçılarının ve oyun severlerin birçok iş imkanı bulabildiği metaverse, ülkemizde de her geçen gün yaygınlaşıyor. Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe kulübünün yeni sezon formasını metaverse dünyasında tanıtmasından sonra, bu tür çalışmalar kısa sürede hızlanacak gibi görünüyor.

Metaverse dünyasının Türkiye’de yaygınlaşmasına BİTES isimli şirket ön ayak oluyor. Şirket aynı zamanda metaverse teknolojilerinin gelecek dönemde kurumsal firmaların farklı gereksinimlerine yönelik uygulamalar olarak kullanabilmesi için çeşitli çalışmalar sürdürmeye devam ediyor. BİTES, NATO’nun gerçekleştirdiği bir etkinlikte askeri metaverse teknolojileri altyapısı MiliVerse’ün ilk tanıtımını yapmasıyla ön plana çıkıyor.

Miliverse Kullanıcıların Tüm İhtiyaçlarına Cevap Veriyor!

NATO Müttefik Dönüşüm Komutanlığı geçtiğimiz günlerde çevrim içi ve fiziksel olarak Eğitim Teknoloji Konferansı düzenledi. Sınırlı sayıda katılımcının yetkinlik durumlarına göre davet edildiği etkinliğe ülkemizden metaverse alanında güçlü altyapı, ürün ve projeleri bulunan BİTES davet edildi. Etkinlikte, “NATO’nun eğitim ve öğretimini dönüştürmek için gelişen metaverse teknolojilerinden faydalanmak” konulu sunumuyla bir “workshop” gerçekleştiren BİTES, askeri metaverse teknolojileri altyapısı “MiliVerse”ün ilk tanıtımını da NATO’da yaptı.

BİTES’in sanal ve hibrit fuar sistemi XperExpo altyapısıyla geliştirdiği ve ilk kez NATO’da tanıttığı MiliVerse, baştan sona kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda konfigüre edilebiliyor, 3 boyutlu sanal organizasyonlar ve kurumsal gereksinimlere yönelik yenilikçi çözüm sunuyor.

Kullanıcılar Atak Helikopterin Söküm – Takım Prosedürlerini Yönetebiliyor!

MiliVerse uygulamasına girmek isteyen kullanıcılar bilgisayarlarındaki tarayıcılardan, cep telefonları, tabletleri ve Oculus Quest VR gözlüklerinden eş zamanlı olarak erişim sağlayarak birbirleriyle etkileşime girebiliyor. Uygulamaya, kullanıcıların sanal ortamda kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri için kişiselleştirilebilir avatar sistemi de entegre ediliyor. Yani kullanıcılar sanal ortamda kendilerine benzeyen bir karakter oluşturabiliyor.

Şirketin geliştirdiği bakım onarım modellemesiyle kullanıcılar, Atak helikoptere erişebiliyor ve belirlenmiş söküm-takım işlemlerini yönlendirmelerle gerçekleştirebiliyor ya da bu işlemi yapan diğer kullanıcıları izleyebiliyor. Diğer sanal gerçeklik alanında ise kullanıcılar, Türk Hava Kuvvetleri’nin kullandığı eğitim uçağı KT-1T’nin bakım hangarında uçakla etkileşime girebiliyor veya yine diğer kullanıcıları izleyebiliyor.

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz