KVKK WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), WhatsApp ve uygulamanın yeni gizlilik sözleşmesi ile ilgili açıklama yaptı. 12 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek olan toplantıda ‘WhatsApp’ın yeni gizlilik koşullarının değerlendirileceğini belirten kurul, yapılan değerlendirmenin toplantının ardından kamuoyu ile paylaşılacağına işaret etti.  

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, kısa bir süre önce koşullarını ve gizlilik politikasını değiştireceğini duyurdu. 8 Şubat’tan itibaren topladığı kullanıcı verilerini çatı şirket Facebook ve Facebook’a bağlı şirketler ile paylaşmaya başlayacağını açıklayan platform, kullanıcılara konuya ilişkin bir uygulama içi bildirim de göndermeye başladı. Bildirimde yer alan ‘Kabul Et’ butonuna tıklayarak yeni koşulları onaylamayan kullanıcıların ise 8 Şubat’tan itibaren WhatsApp’ı kullanamayacakları belirtildi. Söz konusu gelişme, WhatsApp’ı hızlı bir biçimde eleştiri oklarının hedefi haline getirdi. Tepkilerin çığ gibi büyümesinin ardından ise ‘Rekabet Kurulu’, yeni gizlilik sözleşmesine ilişkin WhatsApp hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.  

Yaşanan gelişme sonrası, konuya ilişkin başka bir açıklama da ‘Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK)’ndan geldi. KVKK, WhatsApp ve uygulamanın yeni gizlilik sözleşmesi ile ilgili açıklamasında 12 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek olan toplantıda ‘WhatsApp’ın yeni gizlilik koşullarının değerlendirileceğini belirtti. Kurul, yapılan değerlendirmenin sonuçlarının toplantı sonrasında kamuoyu ile paylaşılacağının da altını çizdi.  

İşte KVKK tarafından WhatsApp ile ilgili yapılan açıklama! 

KVKK WhatsApp Açıklama

KVKK tarafından WhatsApp ile ilgili yapılan açıklama ise şu şekilde: 

“Ülkemizde son günlerde basına da yansıyan çeşitli haberlerden; Whatsapp Inc tarafından WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcıların kişisel verilerinin işlenmesine ve yurtdışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza verilmesini içerecek şekilde kullanım şartlarının güncellendiği, bu kapsamda rıza vermeyen kullanıcıların bu uygulamayı kullanamayacağı ve hesaplarının silineceğine dair kullanıcılara bilgilendirme iletildiği anlaşılmaktadır. 

Bu kapsamda, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 15 inci maddesi uyarınca Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 12.01.2021 tarihli toplantısında konu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri ile Kanunun açık rıza, veri işleme şartları, yurtdışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden değerlendirilecek olup, gelişmeler hususunda kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.”

Teknoloji haber bülteni DigiToll’ü izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

Rekabet Kurulu WhatsApp ‘a Soruşturma Açtı!

WhatsApp Kullanıcı Verileri, 8 Şubat’tan İtibaren Facebook ile Paylaşılmaya Başlıyor! 

Telegram’dan WhatsApp’ı Tiye Alan Paylaşım

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz