2020'nin En İyi Oyun Konsolları
Okuma Süresi
3 dakika

Oyun konsolları, elektronik eşya mağazasına girildiğinde teknoloji ve oyun tutkunlarının bakmadan geçemediği ürünlerin başında geliyor. Fakat birçok oyun-severin, konsolların fiyatları da düşünüldüğünde hepsini kullanma ve en iyisini belirleme şansı olmayabiliyor. Tekno Safari editörleri, oyun tutkunları için ‘En İyi Oyun Konsolları’ listesini derledi. Listede, her bir konsolla ilgili fikir sahibi olabileceğiniz öne çıkan özelliklere de yer verildi. 

Oyun konsolları, elektronik eşya mağazasına girildiğinde teknoloji ve oyun tutkunlarının bakmadan geçemediği ürünlerin başında geliyor. Fakat birçok oyun-severin, konsolların fiyatları da düşünüldüğünde hepsini kullanma ve en iyisini belirleme şansı olmayabiliyor. Tekno Safari editörleri, oyun tutkunları için ‘En İyi Oyun Konsolları‘ listesini derledi. Listede, her bir konsolla ilgili fikir sahibi olabileceğiniz öne çıkan özelliklere de yer verildi. Eğer siz de konsol almayı düşünüyor, fakat en iyileri hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız haberimizi okuyabilir ve nasıl bir konsol aradığınızın cevabını bulabilirsiniz. İşte en iyi oyun konsolları!

İşte 2020 yılının en iyi oyun konsolları!

2020'nin En İyi Oyun Konsolları

 

2020 yılı için hazırladığımız ‘En İyi Oyun Konsolları‘ listesi şu şekilde:

1. Microsoft Xbox Series X 

2020'nin En İyi Oyun Konsolları

‘En İyi Oyun Konsolları’ listesine ilk sıradan giren ‘Microsoft Xbox Series X’, 3.8 GHz frekansa sahip ve 8 çekirdekli özel ‘Zen 2’ işlemci ile geliyor. 16 GB GDDR6 RAM kapasitesi de bulunan konsol, 1 TB NVME SDD dahili depolama alanıyla dikkat çekiyor. Cihaz, 4K oyun çözünürlüğü sunarak 120 FPS’ye kadar oyunları oynatabiliyor. Ürünün, 8K’ya kadar HDR özelliğine sahip olmasıyla da daha canlı ve renkli bir oyun deneyimi yaşattığı belirtiliyor. Oyunlarda gerçekçi bir aydınlatma sunan konsol, ‘hızlı devam etme’ özelliğiyle birden fazla oyun arasında geçiş yapabiliyor ve bırakılan yerden oyuna devam edilmesini mümkün kılıyor.

100’ün üzerinde oyuna erişme imkanı tanıyan cihaz, serin ve sessiz bir konsol deneyimi sunmayı vadediyor. Isı emici kasası bulunan ürün, soğutma işlemini gerçekleştirerek performans düşüşüne engel oluyor. Bazı oyunlarda gürültü problemi olduğu yönünde kullanıcı değerlendirmeleri bulunan konsolun oyun yükleme süresinin ise oldukça hızlı olduğu ifade ediliyor. 

3. Microsoft Xbox Series S 

2020'nin En İyi Oyun Konsolları

‘En İyi Oyun Konsolları’ listesinde ikinci sırada yer alan ‘Microsoft Xbox Series S’, X modeline kıyasla daha düşük bir donanım ile geliyor. 1440p çözünürlük sunan konsol, 120 FPS’ye kadar performans hedefliyor. 10 GB RAM kapasitesi bulunan konsolun, 3.6 GHz frekansında 8 çekirdekli ‘Zen 2’ işlemciye ve 512 GB depolama alanına sahip olduğu ifade ediliyor. Ekran kartı 4 teraflop olan konsol, tamamen dijital olmasıyla dikkat çekiyor.

Konsolda; ‘X’ modelinde olduğu gibi, ‘hızlı devam etme’ özelliği ile birden fazla oyun arasında geçiş yapılabiliyor ve oyuna kalınan yerden devam edilebiliyor. Işın izleme teknolojisine de sahip olan ürün, ışığın gerçek hayattaki yansımasını oyunda vererek kullanıcıya gerçekçi bir oyun deneyimi yaşatmayı vadediyor. Tasarım açısından da oldukça portatif olduğu ve yer kaplamadığı belirtilen konsol, geniş havalandırma paneli sayesinde ısınma problemini de ortadan kaldırıyor. Cihazın depolama alanının ise ‘X’e göre daha düşük olduğu ifade ediliyor. 

3. Nintendo Switch  

2020'nin En İyi Oyun Konsolları

Hem televizyona bağlı hem de taşınabilir olarak kullanılabilen Nintendo Switch’, paket içeriğinde bir adet ekran ve iki adet kablosuz ‘joy-con’ kumandası ile geliyor. Konsolda, ‘televizyon modu’, ‘taşınabilir mod’ ve ‘masaüstü mod’ olmak üzere üç farklı oyun modu bulunuyor. ‘Joy-con’ kumandaları, televizyon modunda kablosuz olarak kullanılabiliyor. Taşınabilir modda ise marka; batarya ömrünün, 6 saatten uzun olduğuna işaret ediyor.

Masaüstü modda; oyuncular, ekranda yer desteği açıp konsolu düz bir zemine koyarak yine kablosuz kumandalarıyla birlikte, tek başlarına veya arkadaşlarıyla oyun oynayabiliyor. Oyun çözünürlüğü 720p olan konsol; 1080p video çözünürlüğü, 32 GB dahili depolama, 4 GB RAM ve 2 TB’a kadar genişletilebilen depolama alanı özelliklerini bünyesinde barındırıyor. 8 kişiye kadar oyuncu desteği sağlayan konsolda, hoparlör ve kulaklık girişi de bulunuyor.  

4. Sony Playstation 4 Pro 

2020'nin En İyi Oyun Konsolları

1080p ile 1440p aralığında çözünürlük, 4K’ya yakın görüntü kalitesi ve 8 GB RAM kapasitesi bulunan ‘Sony Playstation 4 Pro’, Sony’nin önceki modellerine kıyasla daha iyi bir teraflop motoru ve görüntü kalitesi ile birlikte geliyor. Konsolda; kenar yumuşatma özelliği sayesinde, yumuşak hatlara sahip görüntüler daha gerçekçi görünüyor ve görsel efektlerde zenginlik sunuluyor. Oyun içindeki detayları ayrıntılı bir şekilde yansıtabildiği ifade edilen üründe, uzak mesafelerdeki nesnelerin gölgesi de net bir şekilde görülebiliyor. ‘PS4 Pro’, bir önceki modellerin biraz daha güçlendirilmiş hali olarak görülüyor. 

Teknoloji haber bülteni DigiToll‘ü izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

JBL Quantum Serisi Oyuncu Kulaklıkları

GeForce Now, ‘Assassin’s Creed Valhalla’ Oyununu Kütüphanesine Ekledi

Dünyanın İlk Ücretsiz Ticaret ve Borsa Oyunu Kullanıcılara Sunuldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz