Mobil Reklamlarda Marka Güvenirliği
Okuma Süresi
2 dakika

AdColony, ‘Mobil Reklamlarda Marka Güvenirliği’ araştırma sonuçlarını yayınladı. Türkiye özelindeki sonuçlara bakıldığında; mobilde marka güvenirliğinin, konu Facebook ve YouTube olunca minimum seviyede olduğu görüldü. Diğer yandan; mobil kullanıcıların yüzde 24’ü, reklamlarla YouTube’da karşılaşmayı tercih ettiklerine işaret etti.

Dünya genelinde çevrim içi olarak harcanan sürenin; bilgisayarlar, tabletler, dizüstü bilgisayarlar ve cep telefonlar da dahil olmak üzere, günde ortalama 6 saat 49 dakikaya ulaştığı görülüyor. Söz konusu sürenin, internet kullanıcılarının üç yıl önce çevrim içi olarak harcadıkları süreden yarım saat daha fazla olduğu ifade ediliyor. Öte yandan; EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) ve LATAM (Latin Amerika) ülkelerinde mobilde geçirilen zamana bakıldığında, mobil uygulamaların günde 3 saatten fazla kullanıldığı gözlemleniyor. 2021’de ise bu rakamın, en az 30 dakika daha artması bekleniyor. Tüm bu veriler, mobil cihazların günümüzde öncü reklam platformları haline geldiğine işaret ediyor.

Bununla birlikte; bir kişi 1970’lerde ortalama 500 reklama maruz kalırken bugün bu rakamın, yaklaşık 5.000 seviyesinde olduğu da biliniyor. Günümüz reklamcılığında reklam sahtekarlığının artmasıyla birlikte, en önemli zorluklardan biri de marka güvenirliği haline geliyor. AdColony ise kısa bir süre önce gerçekleştirdiği ‘Mobil Reklamlarda Marka Güvenirliği’ araştırma sonuçlarını yayınladı. Türkiye özelindeki sonuçlara bakıldığında; mobilde marka güvenirliğinin, konu Facebook ve YouTube olunca minimum seviyede olduğu görüldü. Diğer yandan; mobil kullanıcıların, reklamlarla en çok YouTube’da karşılaşmayı tercih ettiklerinin de altı çizildi.

Koronavirüs içeriği yanında reklam görmek, reklam-verenle ilgili algıyı olumlu etkiliyor

Koronavirüs Reklam

Aktarılan detaylara göre; mobil kullanıcılar, reklamlarla önce yüzde 24 ile YouTube’da karşılaşmayı tercih ediyor. Listede YouTube’u, yüzde 21 ile Google ve Instagram ve yüzde 16 ile ‘Mobil Oyunlar’ takip ediyor. Yüzde 39 oranla Facebook ve yüzde 30 ile YouTube, tüketicilerin marka açısından güvenli olmayan içerikler gördükleri ilk platformlar arasında yer alıyor. Bu oran, ‘Mobil Oyunlar’da yüzde 4 olarak karşımıza çıkıyor. Ankete katılanların yüzde 60’ı ise bu tür içeriklerin yakınında reklam görmelerinin, reklam-veren hakkındaki algılarını olumsuz etkilediğini söylüyor. Yüzde 11 ile ‘Mobil Oyunlar’ ve yüzde 17 ile Snapchat, en düşük “sahte haber” oranına sahip olma niteliği taşıyor. Bu oran; Facebook’ta yüzde 47, Instagram’da yüzde 31 ve Google’da yüzde 25 seviyelerine çıkıyor. Ankete katılanların yüzde 57’si ise ‘Koronavirüs’ içeriğinin yanında bir reklam görmenin, reklam-verene yönelik algılarını olumlu yönde etkilediğini söylüyor.

Teknoloji haber bülteni DigiToll‘ü izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

Apple’ın ‘iOS 14’ ile Kullanıma Sunduğu Yeni Gizlilik Özellikleri, Dijital Reklam Pratiklerini Büyük Oranda Etkileyecek

Z Kuşağı Üyelerinin Yüzde 54’ü, Kendini Mobil Oyuncu Olarak Tanımlıyor 

Mobil Oyuncuların Yüzde 49.2’si Aksiyon-Macera Türü Oyunlar Oynuyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz